Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, απευθυνόμενη στους πολίτες της χώρας της ξεκαθάρισε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα εορταστούν προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες του κορωνοϊού, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να γίνουν εκδηλώσεις και πάρτι την Πρωτοχρονιά, καλώντας τους Γερμανούς να περιορίσουν τις επαφές τους όσο περισσότερο γίνεται.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα υπό συνθήκες κορωνοϊού, αλλά όχι Χριστούγεννα μοναξιάς», είπε συγκεκριμένα η Μέρκελ, ενώ υπερασπίστηκε τα δύσκολα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην πατρίδα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε δει μια ηπιότερη πορεία εξάπλωσης του ιού», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, κάνοντας λόγο για μια «φυσική καταστροφή που πρέπει να αντιμετωπιστεί», τονίζοντας πως «είναι μία δοκιμασία που δεν είχαμε δει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Δίνω μεγάλη σημασία στις επιστημονικές συμβουλές»

Την ίδια ώρα, η κ. Μέρκελ σημείωσε πως αποδίδει μεγάλη σημασία στις επιστημονικές συμβουλές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και μόνο από την εκπαίδευσή μου ως φυσικού, αποδίδω μεγάλη σημασία στις επιστημονικές συμβουλές και τις χρησιμοποιώ και η ίδια», δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο σημαντικό θεωρεί η ίδια να ακούγεται «η φωνή της επιστήμης» στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν εκφράζει κάποια «πρόταση ψήφου» ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης