Σε ενίσχυση της συνεργασίας τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας συμφώνησαν σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, και ο Πακιστανός πρόεδρος, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, σε συνάντησή τους στη Βρετανία.

«Μεταξύ των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουν η Βρετανία και το Πακιστάν βρίσκονται ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η βία των εξτρεμιστών. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός είναι προβλήματα παγκόσμιας κλίμακας και πρέπει να καταπολεμηθούν, ενισχύοντας τη συνεργασία σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο», διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στην περιοχή Τσέκερς, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κάμερον και Ζαρντάρι έδωσαν έμφαση στη σημερινή στενή συνεργασία των αστυνομιών και των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών και σημείωσαν ότι αυτή η συνεργασία πρέπει και θα ενισχυθεί.

Η επίσκεψη του Ζαρντάρι στη Βρετανία, που άρχισε την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο, δεν ματαιώθηκε παρά τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Κάμερον στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, με τις οποίες κατηγορούσε το Πακιστάν ότι εξάγει τρομοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σημερινή ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι δύο ηγέτες έδωσαν έμφαση στις «μακροχρόνιες σχέσεις (μεταξύ Λονδίνου και Ισλαμαμπάντ), οι οποίες στηρίζονται σε κοινά συμφέροντα και σε έναν αμοιβαίο σεβασμό» και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν περαιτέρω τους στρατηγικούς δεσμούς και τη συνεργασία τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης