Τουλάχιστον 116 μετανάστες διείσδυσαν σήμερα στην πόλη Θέουτα, αφού σκαρφάλωσαν στο συρματόπλεγμα, ύψους 6 μέτρων, που χωρίζει τον ισπανικό θύλακα από το Μαρόκο, τραυματίζοντας στην προσπάθειά τους αυτή πολλούς συνοριοφύλακες, όπως ανακοίνωσαν οι τοπκές αρχές.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, περίπου 300 άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα γύρω στις 9 το πρωί αλλά κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν από άνδρες των μαροκινών δυνάμεων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να εμποδίσουν τους Ισπανούς αστυνομικούς να πλησιάσουν στη ζώνη απ’ όπου προσπαθούσαν να περάσουν, «οι μετανάστες εκτόξευαν εναντίον τους πλαστικά δοχεία γεμάτα με ακαθαρσίες, αίμα, ασβέστη και οξέα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές έκαναν λόγο για «επτά ελαφρά τραυματίες» μεταξύ των συνοριοφυλάκων.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, εξέφρασε μέσω του Twitter την «πλήρη υποστήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν υποδειγματικά το μεταναστευτικό πρόβλημα και ιδίως στους άνδρες που τραυματίστηκαν σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τη Μελίγια, η Θέουτα είναι οι μοναδικοί ευρωπαϊκοί θύλακες στην Αφρική. Από τις αρχές του έτους περίπου 3.100 μετανάστες πέρασαν στους δύο αυτούς θύλακες, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Περισσότεροι από 25.000 έφτασαν δια θαλάσσης στην Ισπανία, γεγονός που σημαίνει ότι φέτος η χώρα αυτή έχει γίνει η κύρια πύλη εισόδου των παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, μπροστά από την Ιταλία και την Ελλάδα.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης