Μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα στην Τιχουάνα του Μεξικού απωθήθηκαν με σπρέι πιπεριού

Μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα στην Τιχουάνα του Μεξικού απωθήθηκαν με σπρέι πιπεριού

Αμερικανοί συνοριοφρουροί απώθησαν την Πέμπτη, χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού, μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, που προσπάθησαν να μπουν παράτυπα στις ΗΠΑ από τη μεξικανική πόλη Τιχουάνα, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

Περίπου 20 μετανάστες αποπειράθηκαν να σκαρφαλώσουν τον συνοριακό φράκτη που χωρίζει στα δύο μια παραλία στην Τιχουάνα χρησιμοποιώντας σχοινί, αλλά απωθήθηκαν από Αμερικανούς συνοριοφύλακες. Μόλις ένας μετανάστης κατάφερε να περάσει τα σύνορα και συνελήφθη αμέσως. Οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου που Αμερικανοί συνοριοφρουροί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού ή άλλα δακρυγόνα για να απωθήσουν μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν διά της βίας στην επικράτεια των ΗΠΑ από τα μεξικανικά σύνορα.

Καραβάνια μεταναστών αναχωρούν συχνά από την Κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να ανασχεθεί η μεταναστευτική ροή. Το σχέδιο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να ανεγερθεί τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό - εμβληματική προεκλογική του υπόσχεση το 2016 - έχει πυροδοτήσει πολιτική κρίση στην Ουάσινγκτον.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 09:15