Μετανάστης περπάτησε από την Γαλλία στην Αγγλία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015, 07:02
Μετανάστης περπάτησε από την Γαλλία στην Αγγλία
Ένας μετανάστης, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από όλους τους αστυνομικούς ελέγχους στην είσοδο, από τη γαλλική πλευρά, της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, κατάφερε σχεδόν να φθάσει πεζός στην Αγγλία προτού συλληφθεί από την αστυνομία, ανέφερε σήμερα το Eurotunnel.

Εκείνη τη νύχτα, περίπου 600 προσπάθειες μεταναστών να εισέλθουν στο τούνελ αποτράπηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ μία πρωινή επιθεώρηση είχε προκαλέσει αναστάτωση στην κυκλοφορία στη σήραγγα.

Αφού περπάτησε για πολλές ώρες και διέσχισε σχεδόν το σύνολο των 50 χλμ. της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη, ο μετανάστης, η εθνικότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη μέσα στη σήραγγα από τις βρετανικές δυνάμεις της τάξης κοντά στο Φολκστόουν, σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε η εφημερίδα Nord Littoral και επιβεβαίωσε το Eurotunnel στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Για το περιστατικό διεξάγεται αστυνομική έρευνα.

Η προσπάθεια αυτή «δεν είναι η πρώτη», σύμφωνα με το Eurotunnel: μία ομάδα μεταναστών είχε επιχειρήσει να φθάσει πεζοπορώντας στην Αγγλία πριν από μερικά χρόνια.

«Το περιστατικό παραμένει εξαιρετικά σπάνιο. Είναι μία ποινική ενέργεια, παράνομη και πολύ επικίνδυνη για τον άνθρωπο» [που το επιχειρεί], δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ομίλου. «Εκτός από τον σημαντικό κίνδυνο να τραυματιστεί από τα τρένα που διέρχονται με ταχύτητα 140-160 χλμ. την ώρα, έχασε τα πάντα διότι δεν θα μπορεί να κάνει αίτηση ασύλου στην Αγγλία», πρόσθεσε.

Ο γαλλοβρετανικός όμιλος, που διαχειρίζεται την υποθαλάσσια εγκατάσταση ανάμεσα στη Γαλλία με την Αγγλία, πραγματοποίησε μία επιθεώρηση στον νότιο διάδρομο της σήραγγας έπειτα από τον εντοπισμό μίας «ανωμαλίας» την οποία δεν διευκρίνισε, προκαλώντας καθυστερήσεις στην κυκλοφορία το πρωί της Τρίτης.

Εκατοντάδες μετανάστες συρρέουν συνεχώς στο Καλέ, στη γαλλική πλευρά της Μάγχης, με την ελπίδα να βρουν έναν τρόπο να φθάσουν στην Αγγλία, είτε πάνω σε φέρι που αναχωρούν από το λιμάνι είτε σε τρένα που διέρχονται από το τούνελ προς το Φολκστόουν. Η ενίσχυση των μέτρων ελέγχου και της ασφάλειας καθιστά τις προσπάθειες αυτές όλο και πιο ριψοκίνδυνες.

Όσον αφορά τη σήραγγα, όπου οι προσπάθειες μαζικής διέλευσης μεταναστών έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, οι γαλλικές αρχές ενίσχυσαν την αστυνομική δύναμη και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την αποστολή και άλλων σκύλων ανιχνευτών προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια της εγκατάστασης του Eurotunnel.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015, 07:02