Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Συρία θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου εμπόδισε την έγκριση μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία καταδίκαζε την αιματηρή καταστολή στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Λιού Ουάιμιν έκανε την δήλωση αυτή, στην διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. Τα σχόλια του κ. Λιού απηχούν τις δηλώσεις του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ την περασμένη εβδομάδα ότι οι ηγέτες της Συρίας θα πρέπει να παραιτηθούν εάν δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα επικρίθηκαν από την Δύση όταν από κοινού άσκησαν βέτο την περασμένη εβδομάδα στο σχέδιο απόφασης που είχαν καταρτίσει ευρωπαϊκές χώρες και καταδίκαζε την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που το Πεκίνο αφήνει κατά μέρος το δόγμα της μη επέμβασης στα εσωτερικά άλλων κρατών σε ό,τι αφορά τη Συρία.

«Παράλληλα, όλα τα μέρη στη Συρία θα πρέπει να λάβουν ενεργά μέρος σε μια διαδικασία (εξεύρεσης) πολιτικής λύσης», πρόσθεσε ο κ. Λιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης