Ένας μετεωρίτης, που εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης, εξερράγη πάνω από το Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, φωτίζοντας για μερικές στιγμές τον ουρανό της πόλης του Ντιτρόιτ.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο μετεωρίτης εισήλθε στην ατμόσφαιρα περίπου 5 μίλια από το Νιου Χέηβεν του Μίτσιγκαν. Μάλιστα η ισχύς του ήταν ισοδύναμη με σεισμό 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο μετεωρίτης δημιούργησε μία «φωτεινή ουρά» πριν εκραγεί, πλημμυρίζοντας τον νυχτερινό ουρανό με έντονο φως. Τόνισαν δε ότι μερικά λεπτά αργότερα τη λάμψη ακολούθησαν ήχοι έκρηξης.

Αξιωματούχοι της NASA επιβεβαίωσαν ότι οι εικόνες του μετεωρίτη και της έκρηξης που ακολούθησε, είναι ένα «πολύ σημαντικό γεγονός και σπάνιο για την περιοχή του Μίτσιγκαν». Μάλιστα ανέφεραν ότι η απόσταση που κάλυψε ο μετεωρίτης πριν φτάσει στη Γη, κυμαίνεται από 40 μέχρι 50 χιλιάδες μίλια.

Η NASA ορίζει τους μετεωρίτες – ή αλλιώς διάττοντες αστέρες – ως πετρώματα ή υπολείμματα από ουράνια σώματα που περνούν από το διάστημα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Η «φωτεινή ουρά» που δημιουργείται προκαλείται από την τριβή με την ατμόσφαιρα. Οι μετεωρίτες είναι τα κομμάτια που καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι το έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης