Τελικά, στην Αλβανία η εκτόνωση της πολιτικής αντιπαράθεσης ήταν επιφανειακή και προσωρινή. Κι αυτό γιατί παρά την παρουσία του Ευρωπαίου μεσολαβητή, Μίροσλαβ Λάιτσακ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, εξαπέλυσε σήμερα βαριές κατηγορίες εναντίον της γενικής εισαγγελέως της χώρας, Ίνα Ράμα.

Ο κ. Μπερίσα χαρακτήρισε, δημοσίως, «ψεύτρα» την εισαγγελέα Ράμα. «Είσαι ψεύτρα, διότι είπες ψέματα μπροστά στον πρέσβη των ΗΠΑ, όταν δήλωσες ότι δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες από τις αρχές εναντίον των οργανωτών της αιματηρής διαδήλωσης», δήλωσε εμφανώς εκτός ελέγχου ο Αλβανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κοινή συνέντευξη Τύπου της γενικής εισαγγελέως με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Αρβίζου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα έχει επανειλημμένως, τις τελευταίες ημέρες, εκφράσει την στήριξή του στο πρόσωπο της κ. Ράμα και γενικότερα στο έργο της γενικής εισαγγελίας για την διαλεύκανση των αιματηρών επεισοδίων της 21ης Ιανουαρίου, στη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας συνεχίζει να βρίσκεται σε βαθύ κώμα ενώ πάνω από 50 τραυματίστηκαν.

Ο κ. Μπερίσα προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις στο πλαίσιο συνάντησης με τις οικογένειες των μελών των σωμάτων ασφαλείας, που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης, την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έχει επανειλημμένως κατηγορήσει την Ίνα Ράμα για μονομερή στάση, μετά τα εντάλματα σύλληψης που ασκήθηκαν σε βάρος έξι αξιωματούχων της εθνικής φρουράς, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, τα οποία μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν δέχεται να εκτελέσει έτσι ώστε να προβεί στις απαραίτητες για την διαδικασία συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, έφθασε χθες στα Τίρανα, ο ειδικός ανακριτής του FBI για να βοηθήσει στις έρευνες για τα αιματηρά γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, κατόπιν αιτήματος για τεχνική και ανθρώπινη υποστήριξη της γενικής εισαγγελέως προς τις αμερικανικές αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης