Μέτρα κατά της αισχροκέρδειας εξετάζει να εφαρμόσει η δημαρχία της Αιώνιας Πόλης, καθώς καταστηματάρχες φουσκώνουν τους λογαριασμούς σε ανυποψίαστους τουρίστες, εκτοξεύοντας στα ύψη ακόμη και την τιμή ενός πιάτου φαγητού. Τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε στο ιστορικό Antico Caffe’ di Marte όταν ένα ζευγάρι Ιαπώνων πλήρωσε για ένα γεύμα το ποσόν των 429,80 ευρώ. Οι Ιάπωνες, διαπίστωσαν ότι είχαν προσθέσει και φιλοδώρημα, ύψους 80 ευρώ.

Μετά την καταγγελία και την κοινοποίηση, οι υπηρεσίες της δημαρχίας έκλεισαν προσωρινά το κατάστημα και πλέον οι Αρχές εξετάζουν να επεκτείνουν ένα παλαιότερο μέτρο στις υπηρεσίες για να προστατεύονται οι ξένοι και ημεδαποί τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, εκτός από τα ιστορικά καταστήματα του κέντρου που φέρουν ένα ειδικό σήμα που πιστοποιεί την αυθεντικότητα και την παλαιότητά τους, και τα ιστορικά εστιατόρια και μπαρ θα έχουν την ίδια σήμανση.

Μάλιστα, η παλαιότητα αυτή θα επισημαίνεται και στους τουριστικούς και γαστρονομικούς οδηγούς της πόλης, έτσι ώστε να αποφεύγονται και άλλες παρεξηγήσεις, σχετικά με τις διαφορές στις τιμές. Γιατί, πλέον το πόσο ακριβό είναι ένα εστιατόριο δεν θα αποδίδεται μόνον στο γεγονός ότι έχει έναν διάσημο σεφ, αλλά και λόγω «ιστορικότητας». Επίσης κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διαφυλάσσεται και η χρήση των παραδοσιακών αυτών επιχειρήσεων απέναντι σε μία μεταβολή της φυσιογνωμίας του, λόγω αλλαγής του ιδιοκτήτη (Ιταλού, ή ξένου).

Ακόμη, θα εξετασθούν οι κατάλογοι με τα φαγητά και η σχέση της τιμής με την ποιότητα των παρεχομένων πιάτων. Θα ελεγχθούν οι υγειονομικές συνθήκες τους και η θέση που κατέχουν στον δημόσιο ιστό του κέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι και η δημοτική Aρχή θα ασκεί εξονυχιστικούς ελέγχους, ώστε να τηρούνται τα μέτρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης