Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία “ως την Παρασκευή», δήλωσε σήμερα ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και μια εβδομάδα για την αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ, «θέλουν να τελειώνουν μαζί του σήμερα, διαφορετικά το αργότερο ως την Παρασκευή», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι. «Η ερχόμενη Παρασκευή ονομάστηκε “η ημέρα της αναχώρησης”», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας συνασπισμός οργανώσεων της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν στην αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για τη μετάβαση στη δημοκρατία μόνο μετά την παραίτηση του Μουμπάρακ.

Μέχρι αυτή την στιγμή, ο όγκος των διαδηλωτών φαίνεται να πλησιάζει τον αρχικό στόχο τους 1 εκατομμυρίου που βρίσκονται συγκεντρωμένοι γύρω από την Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Εν τω μεταξύ, η δέσμευση που ανέλαβε χθες ο στρατός να μην χρησιμοποιήσει βία κατά των διαδηλωτών έχει ενθαρρύνει τους Αιγύπτιους. «Μουμπάρακ φύγε στη Σαουδική Αραβία ή το Μπαχρέιν» και «Δεν σε θέλουμε, δεν σε θέλουμε», είναι τα κυρίαρχα συνθήματα που φωνάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά μέσα στη λαοθάλασσα των διαδηλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης