Μετρούν θύματα από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 04:00
Μετρούν θύματα από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία
Μία γυναίκα 61 ετών πνίγηκε ενώ αγνοείται η τύχη του 39χρονου γιου της από πλημμύρα που έπληξε ορεινό χωριό της κεντρικής Βουλγαρίας. Όπως μετέδωσαν την Τρίτη τα βουλγαρικά ΜΜΕ, η τραγωδία συνέβη στο χωριό Βρανίλοφτσι, στην περιφέρεια Γάμπροβο, όπου πολλοί ποταμοί υπερχείλισαν το τελευταίο 24ωρο.

Τα νερά των ποταμών κατέκλυσαν πολυάριθμα σπίτια και διάφορα αγροτικά χτίσματα, παρέσυραν αυτοκίνητα και έπνιξαν κατοικίδια ζώα.

Περισσότερα από 70 χωριά της περιοχής, όπως και τέσσερις γειτονιές του Γάμπροβο έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της ισχυρής καταιγίδας και των κεραυνών που έπληξαν διάφορα σημεία του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Κάτοικοι του Βρανίλοφτσι είπαν στα ΜΜΕ, ότι τα νερά έφτασαν τα δύο μέτρα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να ανέβουν στο δεύτερο πάτωμα ή στην οροφή των σπιτιών τους για να σωθούν.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων προειδοποίησε για ενδεχόμενες νέες ισχυρές βροχοπτώσεις και τοπικές πλημμύρες στη βόρεια Βουλγαρία, αλλά και για πιθανή αύξηση της στάθμης των υδάτων ποταμών στα νότια τμήματα της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 04:00