Μέχρι την Βιέννη έφτασε η χάρη της «Πνύκας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 13:07
Μέχρι την Βιέννη έφτασε η χάρη της «Πνύκας»
Ο φούρνος που με τις σχεδόν μυθικές γεύσεις και αρώματα που εδώ και δεκαετίες γοητεύει τους Αθηναίους σε Σύνταγμα, Παγκράτι και Εξάρχεια, άνοιξε κατάστημα και στη Βιέννη και ήδη προσελκύει πλήθος αγοραστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καλλιτεχνικού lifestyle περιοδικού, οι Αυστριακοί έχουν δείξει ήδη ιδιαίτερη αδυναμία στις περίφημες ελληνικές πίτες αλλά και τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες (το μαγαζί άνοιξε τον Νοέμβριο στην Landsgrongasse 1-3).

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο, ο Γιώργος Κότσαρης, γιος του ιδρυτή της Πνύκας, Δημήτρης, αναφέρει το ιστορικό της επέκτασης στην Αυστρία: «Είχαμε πάει με τον πατέρα μου στην Αυστρία το 2006, για να αγοράσουμε τον πετρόμυλο που παράγει το αλεύρι μας. Και όπως πήγαμε, ρίξαμε μια ματιά και στην τοπική αγορά. Οι Αυστριακοί ούτως ή άλλως γνωρίζουν και αγαπούν και το ελαιόλαδο και τη φέτα και έχουν καλή σχέση με την Ελλάδα. Το ελληνικό στοιχείο ήταν πάντοτε έντονο στη Βιέννη, ξέρουν την κουλτούρα μας και τον πολιτισμό μας και δεν έχουν επηρεαστεί από την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών».

Αποκαλύπτει μάλιστα πως τους προτάθηκε να γράψουν το όνομα του ζαχαροπλαστείου στα λατινικά αλλά αρνήθηκαν. Έτσι, η ελληνικότατη και συμβολική λέξη Πνύκα κυριαρχεί στον δρόμο της Βιέννης όπου στεγάζεται ο ελληνικός αυτός φούρνος.
Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 13:16