Μία 63χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν πέθανε σήμερα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Οπάτοβατς, στην ανατολική Κροατία αμέσως μετά την αποβίβασή της από λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες από τη Σερβία.

«Η γυναίκα κατέρρευσε και γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή, αλλά μάταια. Η οικογένεια της 63χρονης εξέφρασε την επιθυμία να ταφεί στο κοντινότερο μουσουλμανικό κοιμητήριο. Εμείς σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τις τοπικές αρχές, θα φροντίσουμε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Βούκοβαρ – Σριεμ, Ντομάγκοϊ Τζιγκούμοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία του κροατικού υπουργείου Εσωτερικών, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως σήμερα πέρασαν από την Κροατία 290.500 πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.

Οι πρόσφυγες που δραπετεύουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια και προσπαθούν να φθάσουν σε χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης επιλέγουν τη διαδρομή μέσω Κροατίας, από τότε που η Ουγγαρία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης