Επταήμερη απεργία κήρυξαν μέσα στον Μάρτιο τα πληρώματα καμπίνας της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways, αφού οι συνομιλίες μεταξύ της εταιρείας και των εργατικών συνδικάτων, που είχαν στόχο να αποτρέψουν τις κινητοποιήσεις, απέτυχαν.

Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε σήμερα ότι τα πληρώματα καμπίνας θα απεργήσουν για τρεις ημέρες από τις 20 Μαρτίου και για τέσσερις ημέρες από τις 27 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η απόφαση, που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του συνδικάτου, έρχεται έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ της διεύθυνσης, που θέλει με κάθε τρόπο να μειώσει τα κόστη της, κυρίως μειώνοντας τον αριθμό των αεροσυνοδών και των φροντιστών και του προσωπικού καμπίνας.

Το συνδικάτο Unite επεσήμανε πάντως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι είναι έτοιμο να συναντηθεί εκ νέου με την διεύθυνση, παρόλο που οι διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή έχουν διακοπεί.

Από τη μεριά της η εταιρεία δήλωσε «ιδιαίτερα απογοητευμένη» από την ανακοίνωση του Unite για τη μεγάλη αναταραχή που θα προκληθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες λίγο πριν από το Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, η BA ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Έχει εκπαιδεύσει προσωπικό από άλλες υπηρεσίες της εταιρείας ώστε να μπορέσει να εργαστεί ως προσωπικό καμπίνας κατά τη διάρκεια της απεργίας και δήλωσε ότι θα μισθώσει 23 πλήρως επανδρωμένα αεροσκάφη από ιδιωτικές εταιρείες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης