Μία γυναίκα επιστήμων θα αναλάβει για πρώτη φορά να καθοδηγήσει τον μεγαλύτερο επιστημονικό οργανισμό στον κόσμο, το CERN.

Πρόκειται για την Ιταλίδα φυσικό Φαμπιόλα Τζιανότι, την οποία εξέλεξε το γενικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών για να διαδεχθεί τον Γερμανό φυσικό Ρολ Χόγιερ στη θέση του γενικού διευθυντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τοποθέτηση της Τζιανότι θα επισημοποιηθεί τον Δεκέμβριο και η πενταετής θητεία της θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2016, ανακοίνωσε το CERN. Όπως έγινε γνωστό, η επιλογή της υπήρξε γρήγορη από τα μέλη του συμβουλίου, τα οποία συνέκλιναν στο πρόσωπό της, παρά την ύπαρξη και δύο άλλων ισχυρών υποψηφίων.

Η Ιταλίδα φυσικός θα είναι η 16η κατά σειρά γενική διευθύντρια του CERN και όλοι οι προκάτοχοί της υπήρξαν άνδρες. Η ίδια έχει μακρά ερευνητική εμπειρία και προϋπηρεσία στους κόλπους του Οργανισμού.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα η επιλογή μου ως νέας γενικής διευθύντριας του CERN, μετά τους 15 εξέχοντες προκατόχους μου» δήλωσε η Τζιανότι και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για να παραμείνει ο Οργανισμός στην παγκόσμια επιστημονική πρωτοπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης