Θα μπορούσε μια ξύλινη μαριονέτα να βοηθήσει να επιλυθούν τα προβλήματα με τον προϋπολογισμό του Ντιτρόιτ; Μετά την αίτηση του δήμου της κυριότερης πόλης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για χρεοκοπία, υπάρχουν δανειστές, που ίσως σκεφτούν κάτι τέτοιο.

Το μουσείο του Ινστιτούτο Τέχνης στο Ντιτρόιτ, που φιλοξενεί περισσότερα από 60.000 έργα τέχνης, είναι και η κατοικία της περιβόητης κούκλας-μαριονέτας Howdy Doody, που χαλούσε κόσμο όταν προβάλλονταν οι περιπέτειές της στην παιδική ζώνη, την δεκαετία του 1950. Η μαριονέτα επιστρατεύτηκε πάλι, μια και η πώλησή της σε δημοπρασία θα μπορούσε να αποφέρει ως και $500.000 όπως εκτιμάται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο δήμαρχος του Ντητρόιτ: Δυστυχώς επτωχεύσαμε!Έτσι, παρά τις αντιρρήσεις για την απομάκρυνση από το Ινστιτούτο της μαριονέτας καιτις διαβεβαιώσεις του τοπικού εισαγγελέα, ο Howdy εξακολουθεί να κινδυνεύει να περάσει σε ιδιωτική συλλογή, αν αποφασίσει αντίθετα το δημοτικό συμβούλιο.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Graham Beal, υποστηρίζει πως η συλλογή που φιλοξενείται είναι από τις κορυφαίες έξι στο δυτικό ημισφαίριο. Παρόλο που την χαρακτηρίζει ανεκτίμητη, κάποιοι την υπολογίζουν σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: CNN

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ενήμερος ο Οbama για τις εξελίξεις στο Ντιτρόιτ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 01:26

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης