Μιανμάρ: Τους 60 αναμένεται να ξεπεράσουν οι νεκροί από το ναυάγιο που μετέφερε πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07
Μιανμάρ: Τους 60 αναμένεται να ξεπεράσουν οι νεκροί από το ναυάγιο που μετέφερε πρόσφυγες
Ο απολογισμός από το χθεσινό ναυάγιο ενός πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες Ροχίνγκια κοντά στο Μπανγκλαντές μάλλον θα ξεπεράσει τους 60 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

«Είκοσι τρεις άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα νεκροί. Σαράντα είναι αγνοούμενοι και θεωρούνται νεκροί», δήλωσε ο Τζόελ Μίλμαν εκπρόσωπος του IOM σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

«Ο τελικός απολογισμός θα είναι περίπου εξήντα νεκροί», πρόσθεσε, την ώρα που ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 19 νεκρούς.

Επιζώντες διηγήθηκαν στο προσωπικό του ΙΟΜ ότι το πλοιάριο μετέφερε περίπου 80 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων περίπου 50 παιδιά. Επρόκειτο για μουσουλμάνους Ροχίνγκια που έφευγαν από την Πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ για να γλιτώσουν από τις διώξεις και επιχειρούσαν να φτάσουν στο Μπανγκλαντές.

«Οι επιζώντες δήλωσαν ότι πέρασαν όλη τη νύχτα στη θάλασσα, χωρίς τροφή», εξήγησε ο Μίλμαν.
Ο καπετάνιος του πλοίου, που πιστεύεται ότι είναι διακινητής, αγνοείται επίσης και θεωρείται νεκρός, πρόσθεσε ο Μίλμαν, διευκρινίζοντας ότι δεν περιλαμβάνεται στον απολογισμό του ΙΟΜ, ο οποίος λαμβάνει υπόψη του μόνο τους πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07