Στην τιμή-ρεκόρ του ενάμισι εκατομμυρίου λιρών εκτιμάται ότι θα πωληθεί σε επερχόμενη δημοπρασία το κατακόκκινο αγωνιστικό σκάφος ARNO XI της Ferrari. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του, ονόματι Achille Castoldi, που ήθελε να «σπάσει» κάθε προηγούμενο θαλάσσιο ρεκόρ ταχύτητας, έπεισε πριν από περίπου 60 χρόνια τον Enzo Ferrari να επιστρατεύσει τις γνώσεις του και την τεχνική του βοήθεια για να φτιάξει το πιο γρήγορο σκάφος της εποχής.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκάφος με δωδεκακύλινδρο κινητήρα, 4.500 κυβικών, που διαθέτει επίσης τη μηχανή V12 της Ferrari, ίδια δηλαδή με αυτήν που έχει ένα όχημα που συμμετέχει σε αγώνες Grand Prix. Τον Οκτώβριο του 1953, το συγκεκριμένο σκάφος «έσπασε» στη λίμνη Iseo στη Βόρεια Ιταλία όλα τα προηγούμενα ρεκόρ που είχαν κάνει τα σκάφη της κατηγορίας του, κινούμενο με ταχύτητα 150 μιλίων την ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο Castoldi πούλησε το ARNO XI σε έναν πλούσιο μηχανικό που πήρε με αυτό μέρος σε αγώνες για περισσότερο από δέκα χρόνια, εξασφαλίζοντας σημαντικές νίκες.

Μάλιστα, στο πέρασμα του χρόνου, το αγωνιστικό αυτό σκάφος υπεβλήθη σε διάφορες αεροδυναμικές βελτιώσεις και αναμένεται να είναι περιζήτητο στη δημοπρασία τόσο από συλλέκτες σκαφών όσο και αυτοκινήτων.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης