Μικλ-Λάιτνερ: «Ο Μουζάλας μού είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 23:16
Μικλ-Λάιτνερ: «Ο Μουζάλας μού είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα»
Με νέες απειλές κατά της Ελλάδας επανήλθε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, απειλώντας ότι: «Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα για το εάν αυτή μπορεί να συνεχίσει να είναι εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν».

Η Αυστριακή υπουργός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος υποστήριξε, δε, ότι ο Γιάννης Μουζάλας της είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα.
«Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει, τότε μάς προσφέρει το καλύτερο επιχείρημα, γιατί πρέπει να δράσουν άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μικλ-Λάιτνερ.

Η Λάιτνερ υπεραμύνθηκε της απόφασης για ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, «ώστε να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές», απόφαση η οποία ελήφθη χθες κατά την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, με αντικείμενο τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

«Παραποιεί την αλήθεια»
Η υπουργός Εσωτερικών κ. Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ παρασύρει την Αυστρία σε όλο και πιο εχθρικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δικαιολογήσει τις προηγούμενες αντιευρωπαϊκές μονομερείς ενέργειές της και την απομόνωση που αυτές προκάλεσαν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Μουζάλας, σημειώνοντας ότι «η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Frontex, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πλειοψηφία των Κρατών-Μελών της Ένωσης καθώς και η Προεδρεία της Ε.Ε. αποκήρυξαν σήμερα, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, τις μονομερείς ενέργειες».

«Η κ. Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ με τις δηλώσεις της παραποιεί την αλήθεια. Η Ελλάδα και ο κ. Μουζάλας ισχυρίζονται σε όλους τους τόνους ότι η χώρα μας φυλάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνορα της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει η Frontex, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τόσοι άλλοι φορείς με επίσημες τοποθετήσεις τους. Ενέργειες και δηλώσεις σαν της κυρίας Λάιτνερ δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος αλλά στην διόγκωσή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 23:16