Μετά από πρόσκληση του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών, Γιίρκι Κατάϊνεν, ευρωπαίοι ηγέτες, προερχόμενοι από συντηρητικά πολιτικά κόμματα θα συναντηθούν σήμερα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας σε μια προσπάθεια οριοθέτησης μιας κοινής πολιτικής απέναντι στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βασικό ζητούμενο είναι να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το πακέτο μέτρων για τη διαχείριση του χρέους στο οποίο θα καταλήξουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου.

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο νεοεκλεγείς Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι, με τους πολιτικούς αναλυτές να τονίζουν ότι θα τεθεί το θέμα αναδιαπραγμάτευσης του επιτοκίου δανεισμού της Ιρλανδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών θα δώσουν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μαζί με τον  πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ και τον πρόεδρο της Ε.Ε., Μανουέλ Μπαρόζο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης