Στις προθέσεις που ανακοίνωσε η αυστριακή κυβέρνηση να προχωρήσει σε «προστασία των νοτίων συνόρων της», απάντησε ο Iταλός υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι. Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε:

«Η τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδος υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια. Αν το πνεύμα είναι αυτό, θα πρέπει να μπούμε σε μια φάση συνεργασίας. Αλλά η αυστριακή απόφαση για κλείσιμο του Μπρένερ θα έβαινε κατά του πνεύματος αυτού, και κατά συνέπεια, όποιος την εφαρμόσει, θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο όλο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος υπογράμμισε:

«Η Αυστρία είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα; Για εμάς θα ήταν επωφελές. Είναι περισσότεροι εκείνοι που επιστρέφουν στην Ιταλία από εκείνους που πάνε στην Αυστρία. Είμαι έτοιμος από αύριο να συναινέσω στους ελέγχους στο Μπρένερ, διότι η Ιταλία μπορεί μόνον να κερδίσει από κάτι τέτοιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης