Ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, προειδοποίησε σήμερα – σε αυστηρό έως απειλητικό ύφος – τους «εχθρούς» του Ιράν «να μην παίζουν με τη φωτιά» μετά τη διπλή επίθεση εναντίον δύο Ιρανών πυρηνικών φυσικών, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του.

«Μην παίζετε με τη φωτιά, γιατί η υπομονή του ιρανικού λαού έχει όρια και, εάν εξαντληθεί, οι εχθροί μας θα υποστούν τις συνέπειες» τόνισε ο Σαλεχί χωρίς να κατονομάσει τους «εχθρούς». Ωστόσο, ο όρος αυτός συνήθως χρησιμοποιείται από τους Ιρανούς ηγέτες για τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως ο Μαζίντ Σαχριαρί, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Σαχίντ Μπεχεστί της Τεχεράνης και μέλος της Ένωσης Πυρηνικών του Ιράν, έχασε τη ζωή του σήμερα από έκρηξη βόμβας που τοποθέτησαν στο αυτοκίνητό του δύο μοτοσικλετιστές, ενώ βρισκόταν στη Βορειοανατολική Τεχεράνη.

Σε ανάλογη επίθεση ο καθηγητής Φερεϊντούν Αμπασί, φυσικός με ειδικότητα στις ακτίνες λέιζερ, τραυματίσθηκε μπροστά από το Πανεπιστήμιο Μπεχεστί.

«Ο Σαχριανί ήταν μαθητής μου. Ήταν υπεύθυνος ενός από τα μεγάλα προγράμματα του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας. Υπόσχομαι να δώσω στο ιρανικό έθνος πολλούς Σαχριανί για να τον αντικαταστήσουν» επεσήμανε ο Σαλαχί και συμπλήρωσε ότι το Ιράν «θα επιταχύνει την πυρηνική του πορεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης