Η σύζυγος του Κινέζου πρώην προέδρου της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκγουέι, ο οποίος παραιτήθηκε χθες, ισχυρίζεται ότι έλαβε ένα μήνυμα από το τηλέφωνό του, το οποίο έδειχνε την εικόνα ενός μαχαιριού.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το αρχηγείο της Ιντερπόλ στη Λυών, η Γκρέις Μενγκ δήλωσε ότι το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον σύζυγό της πριν από την εξαφάνισή του στις 25 Σεπτεμβρίου ήταν ένα εικονίδιο που έδειχνε μόνο ένα μαχαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To μήνυμα με το μαχαίρι

«Αυτή η υπόθεση αφορά τη διεθνή κοινότητα» δήλωσε η Μενγκ δείχνοντας το τηλέφωνό της στις τηλεοπτικές κάμερες.

Σύμφωνα με τη Μενγκ, την τελευταία φορά που είχε νέα από τον σύζυγό της από τότε που αποχώρησε για την Κίνα έλαβε αρχικά ένα μήνυμα στα κινεζικά, το οποίο έγραφε «περίμενε τηλέφωνό μου», και μετά ένα εικονίδιο που, σύμφωνα με την ίδια, έστελνε το μήνυμα ότι η ζωή του διέτρεχε κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαι σίγουρη τι του έχει συμβεί» πρόσθεσε. Αρνήθηκε να φωτογραφηθεί λέγοντας ότι φοβάται για τον εαυτό της αλλά και για τα παιδιά της.

Ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, Γιούργκεν Στοκ, δήλωσε χθες ότι η υπηρεσία ζήτησε και αναμένει διευκρινίσεις από τις κινεζικές Αρχές για την εξαφάνιση του Μενγκ. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρόσθεσε ότι η Ιντερπόλ αναμένει διαβεβαιώσεις από τις Αρχές της Κίνας ότι ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του.

Σε λακωνική δήλωση της κινεζικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Κίνας αναφέρεται ότι ο Μενγκ είναι υπό έρευνα.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε από επικεφαλής του οργανισμού και ότι τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο Νοτιοκορεάτης αντιπρόεδρος Κιμ Γιουν Γιανκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης