Μειώθηκε η περιουσία του Τραμπ κατά 800 εκατ. δολάρια λόγω κρίσης στην αγορά ακινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 11:15
Μειώθηκε η περιουσία του Τραμπ κατά 800 εκατ. δολάρια λόγω κρίσης στην αγορά ακινήτων
Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά 800 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους και, όπως εκτιμά το περιοδικό «Forbes», ανέρχεται πλέον σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την κατάταξη των 400 μεγαλύτερων περιουσιών στις ΗΠΑ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο λόγος για τον οποίο ο μεγιστάνας είδε τα πλούτη του να καταγράφουν πτώση, σύμφωνα πάντα με το «Forbes», είναι η επιβράδυνση της αγοράς ακινήτων στη Νέα Υόρκη, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει στην αμερικανική μεγαλούπολη, ιδίως του ουρανοξύστη Trump Tower.

Φωτογραφίες του μεγιστάνα και των... γυάλινων πύργων του:

Στην κατάταξη των 400 πλουσιότερων ανθρώπων των ΗΠΑ ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος χάνει 35 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 156η.

Την κορυφή για ακόμη μία φορά κατέκτησε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου αυξήθηκε από τα 76 στα 81 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους. Ο 60χρονος βρίσκεται στην πρώτη θέση για 23η συναπτή χρονιά.Αντιθέτως, για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, ο επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ δεν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο.Σε αυτήν βρίσκεται ο Τζέφ Μπέζος, ο ιδρυτής της πλατφόρμας διαδικτυακών αγορών Amazon, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 67 δισεκατομμύρια δολάρια.Η εταιρεία που ίδρυσε το 1994 έχει κεφαλαιακή αξία ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στον Μπέζος ανήκει το 17% του κεφαλαίου.

Σε ηλικία 86 ετών ο Ουόρεν Μπάφετ είναι πλέον στην τρίτη θέση του καταλόγου, ακόμα κι αν η περιουσία του αυξήθηκε κατά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν χρόνο. Ανέρχεται στα 65,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός του Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 55,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 12:54