Μείωση στρατιωτών της KFOR στο Κόσοβο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 11:45
Μείωση στρατιωτών της KFOR στο Κόσοβο
Ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), Γερμανός στρατηγός Μάρκους Μπέντλερ, ανήγγειλε ότι έως το τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους ο αριθμός των στρατιωτών θα μειωθεί σε 10.000, λόγω της βελτίωσης της κατάστασης ασφάλειας στο Κόσοβο και στην περιοχή.

«Έχω εντολή από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, από τις αρχές Αυγούστου, να εισέλθουμε σε νέα φάση, την οποία αποκαλούμε βιώσιμη παρουσία. Η φάση αυτή θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των στρατιωτών σε 10.000 έως το τέλος Ιανουαρίου του 2010», τόνισε ο διοικητής της KFOR, σε συνέντευξη στην εφημερίδα της Πρίστινας «Κόσοβα σοτ».

Ο στρατηγός Μπέντλερ είπε ότι το Κόσοβο δεν αντιμετωπίζει εξωτερικό κίνδυνο. «Δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή από το εξωτερικό. Όχι, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει και πιστεύω ότι αυτό είναι καλή είδηση», τόνισε.

Ανέφερε ακόμη ότι, με βάση τη συγκεκριμένη εκτίμηση, θα προχωρήσει και η συγκρότηση των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσόβου, οι οποίες θα είναι μονάδες ικανές για συμμετοχή σε ανθρωπιστικές αποστολές και στο εξωτερικό.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 12:03