Μείωση των μεταναστών που εισέρχονται στη Γερμανία ζητεί ο Γκάμπριελ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 19:42
Μείωση των μεταναστών που εισέρχονται στη Γερμανία ζητεί ο Γκάμπριελ
Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στη Γερμανία πρέπει να μειωθεί, προειδοποιεί με επιστολή του ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιανουάριο οι εγγραφές μεταναστών τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ανακοίνωσε ότι τα γερμανικά κρατίδια κατέγραψαν σχεδόν 92.000 ανθρώπους τον περασμένο μήνα στο σύστημα EASY, το οποίο συγκεντρώνει τα στοιχεία όσων διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και κατόπιν τους ανακατανέμει σε όλη τη χώρα, με βάση τον πληθυσμό και τα φορολογικά έσοδα κάθε κρατιδίου.

Η απότομη αύξηση ενδεχομένως οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει στη Γερμανία στα τέλη του 2015 καθυστέρησαν να καταγραφούν στο σύστημα, υποστήριξε ειδικός του υπουργείου Εσωτερικών.

Η προσφυγική κρίση αποτελεί «τεστ αντοχής», ανέφερε ο κ. Γκάμπριελ, στην επιστολή του που απευθύνεται στα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), του οποίου ηγείται.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου, αλλά και τα κρατίδια και οι κοινότητες αρχίζουν να αισθάνονται «πώς εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις και πώς οι ακροδεξιοί λαϊκιστές παίζουν με τους φόβους των ανθρώπων», συνεχίζει ο ηγέτης του SPD και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Γι' αυτόν τον λόγο, η Ευρώπη θα πρέπει να πετύχει, κατά το πρώτο μισό του έτους, να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία κάθε χρόνο» υπογράμμισε.

Η Φράουκε Πέτρι, ηγέτιδα του εθνικιστικού δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), είπε το Σαββατοκύριακο ότι οι μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να πυροβολούνται, αν αυτό είναι αναγκαίο.

Με αφορμή αυτή τη δήλωση, ο κ. Γκάμπριελ είπε την Κυριακή ότι η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών (BfV) της Γερμανίας θα πρέπει να παρακολουθεί το συγκεκριμένο κόμμα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 19:42