Μισέλ Σαπέν: «Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Αλέξη Τσίπρα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 00:33
Μισέλ Σαπέν: «Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Αλέξη Τσίπρα»
Συνέντευξη στο περιοδικό «Politico» παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για το θέμα της Ελλάδας ενώ αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό τόνισε πως «πρέπει να τον εμπιστευτούμε».

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, ο Σαπέν επισήμανε ότι έχει μάθει να μην είναι «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Θα αντιμετωπίσουμε τη δεδομένη κατάσταση».

Συγκρίνοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων την παρούσα χρονική στιγμή με εκείνο που επικρατούσε τους τρεις πρώτους μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαπέν υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος «στη διαδικασία, στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες».

Ο ίδιος ωστόσο σημείωσε ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να ενταθούν.

Ο Μισέλ Σαπέν αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να κατατεθεί προς έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία που θα επιτευχθεί.

«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε» τόνισε ο Σαπέν.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 00:37