Λίστα συναντήσεων τραπεζικών στελεχών της Goldman Sachs με τη γερμανική κυβέρνηση δόθηκε στη δημοσιότητα, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Linke.

Η λίστα δόθηκε ώστε, όπως αναφέρουν κύκλοι της γερμανικής καγκελαρίας που επικαλείται η «Handelsblatt», να «αποφευχθεί κάθε απόπειρα δημιουργίας σκανδάλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία αφορούν στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο και δείχνουν τις επαφές που φροντίζει να τηρεί η γερμανική κυβέρνηση με τον τραπεζικό κόσμο. Λιγότερο αναμενόμενη, πάντως, ήταν η συχνότητα με την οποία ο Κριστόφ Μπραντ, ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs, επισκεπτόταν το Βερολίνο -έχοντας συνολικά 50 συναντήσεις από τον Οκτώβριο του 2009 με Γερμανούς αξιωματούχους.

Οι μισές από αυτές ήταν με τον στενό συνεργάτη της καγκελαρίου Έκαρτ φον Κλέντεν, αρκετές με τον Γιοργκ Άσμουσεν και τέσσερις με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε προσωπικά μόνο με πέντε τραπεζίτες, τους Γ. Φίτσεν, Αν. Γιάιν και Κλέμενς Μπόρζιχ από την DB και τον Άξελ Βέμπερ και τον Μ. Μπλέσινγκ της Commerzbank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης