Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν δήλωσε ότι «τίποτε δεν βεβαιώνει» ότι η Γαλλία ήταν στόχος της επίθεσης στο Μαρακές, την Πέμπτη, κατά την οποία 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων επτά Γάλλοι.

Σε ερώτηση της κυριακάτικης εφημερίδας Journal du Dimanche, αν η Γαλλία ήταν «στόχος», ο υπουργός απάντησε ότι «τίποτε δεν το βεβαιώνει αυτό». «Στο Μαρόκο έχουν γίνει μεγάλες επιθέσεις: 45 νεκροί εκ των οποίων 12 καμικάζι στην Καζαμπλάνκα το 2003, και άλλες το 2007», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αλήθεια ότι η καφετέρια όπου έγινε η επίθεση είναι ένα ιδιαίτερα τουριστικό σημείο και δεδομένης της λατρείας των Γάλλων για το Μαρακές, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πληγούν Γάλλοι», πρόσθεσε.

Ο υπουργός θεωρεί ότι η «περίπτωση του Μαρόκου» δεν είναι όμοια με αυτή του Σάλεχ, μια περιοχή για την οποία «αποτρέπει τους Γάλλους να επισκεφθούν για τουρισμό».

Στο Σάλεχ «η απειλή της απαγωγής είναι πολύ πιθανή, μάλλον βέβαιη», ενώ το Μαρόκο είναι «μια σπουδαία χώρα που λειτουργεί αποτελεσματικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την τρομοκρατική απειλή σε γαλλικό έδαφος, ο Κλοντ Γκεάν δήλωσε ότι ο συναγερμός είναι «σε πολύ υψηλό επίπεδο». «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε», τόνισε υπογραμμίζοντας τη «σημαντική κινητοποίηση των υπηρεσιών της αστυνομίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης