Η Μπέθαν Μέι Σλέιτερ είναι ένα από τα 14 άτομα στη Μ. Βρετανία και από τα 60 σε όλο τον κόσμο, που πάσχουν από μία πολύ σπάνια ασθένεια, που προκαλεί έντονα μελανώματα σε όλο το σώμα.

Κάθε παραμικρό χτύπημα, γίνεται αμέσως μώλωπας, που μέσα σε λίγη ώρα απλώνεται παντού. Η Μπέθαν είναι καλυμμένη από το κεφάλι μέχρι τα πόδια με περισσότερα από 100 σημάδια, που της προκαλούν έντονους πόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ασθένεια λέγεται δυσπλασία “γκλομούβενους”, δεν επιδέχεται θεραπείας και μακροχρόνια μπορεί να καταστρέψει και την όραση. Τα πρώτα σημάδια της αρρώστιας, έκαναν την εμφάνισή τους, όταν το κορίτσι ήταν δύο ετών. Έκτοτε, μελανιάζει στο κεφάλι, στο στήθος και στα πόδια.

«Με κατηγορούσαν ότι την έδερνα», λέει η μητέρα του μικρού κοριτσιού. Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της, η Μπέθαν δεν τα παρατάει. Συνεχίζει να ζει σαν φυσιολογικό παιδί και παίζει με τους φίλους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπέθαν είναι η πρώτη, που δοκιμάζει μία νέα θεραπεία, που έχει σκοπό, όχι να τη γιατρέψει, αλλά να της απαλύνει τους πόνους και τη συχνότητά τους. Ωστόσο, και αυτό έχει το τίμημά του, αφού η συγκεκριμένη θεραπεία της προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στα νεύρα. Για το λόγο αυτό, οι γιατροί θα τη σταματήσουν αργά ή γρήγορα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης