Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Μιζούρι των ΗΠΑ, έπειτα από τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, το περασμένο Σάββατο, από πυρά αστυνομικού. Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KSDK την Τέταρτη, ένας άνδρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά σε προάστιο έξω από το Σεντ Λιούις.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν αφότου η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή (όπου είχαν εξελιχθεί την Κυριακή οι βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία), μετά από αναφορές ότι στο σημείο συγκεντρώθηκαν αρκετοί αφρο-αμερικανοί άνδρες με μάσκες του σκι και οπλισμένοι με καραμπίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο, ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν από τους υπόπτους ο οποίος σημάδευε τους αστυνομικούς με όπλο.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το ένοπλο περιστατικό και τον νέο τραυματισμό διαδηλωτή οι οποίος σύμφωνα με το KSDK είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το προάστιο όπου τραυματίστηκε από τα αστυνομικά πυρά ο διαδηλωτής ήταν πεδίο τεταμένων συγκρούσεων μετά τη δολοφονία του Μπράουν το περασμένο Σάββατο. Οι βιαιότητες ξέσπασαν τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής μετά την πορεία και την αγρυπνία στη μνήμη του δολοφονηθέντος 18χρονου. Συνολικά συνελήφθησαν 32 άτομα ενώ κατά τη διάρκεια των  ταραχών λεηλατήθηκαν 12 καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία έχει αποδεχτεί αυτό πού αυτόπτες μάρτυρες είπαν από την αρχή ότι ο Μπράουν ήταν άοπλος αλλά οι συνθήκες θανάτου του νεαρού αφρο-αμερικανού έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης.

Διαβάστε επίσης: Νύχτα οργής
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, 10:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης