Μία μη κυβερνητική οργάνωση από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη υπέβαλε μήνυση κατά του πρωθυπουργού της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Τζόμπιτς, και του υπουργού Οικονομικών, Ζόραν Τεγκέλτιγια, για απόπειρα δωροδοκίας εκπροσώπων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το Κέντρο για την ανθρώπινη πολιτική, που εδρεύει στο Ντομπόι, επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε στην Εισαγγελία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας μήνυση εις βάρος των Αλεξάνταρ Τζόμπιτς και Ζόραν Τεγκέλτιγια, αλλά και άλλων υπουργών «λόγω υποψιών ότι ως οργανωμένη ομάδα διέπραξαν πολλά αδικήματα, όταν σχεδίαζαν και ενέκριναν τη διάθεση από τον προϋπολογισμό αρκετών εκατομμυρίων μάρκων Βοσνίας, με στόχο τη δωροδοκία, τον έλεγχο και τον περιορισμό της ελευθερίας έντυπων και άλλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κέντρο για την ανθρώπινη πολιτική είναι μη κυβερνητική οργάνωση που συχνά δημοσιεύει κριτικές αναλύσεις για την κατάσταση στη Σερβική Δημοκρατία και μία από λίγες που ανοιχτά υποδεικνύει τις ανεπάρκειες στη λειτουργία των Αρχών και τα προβλήματα που αυτές δημιουργούν στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η μη κυβερνητική οργάνωση θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός και υπουργοί της Σερβικής Δημοκρατίας διέθεσαν πόρους από τον προϋπολογισμό σε επιλεγμένα Μ.Μ.Ε. και προσπάθησαν να τα θέσουν υπό έλεγχο για να μην ασκούν κριτική στην κυβέρνηση της σερβοβοσνιακής οντότητας. Από τον μικρό προϋπολογισμό της Σερβικής Δημοκρατίας, τα τελευταία τρία χρόνια, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έλαβαν οικονομική στήριξη ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης