Στη συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους του Eurogroup αναφέρθηκε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής σε συνέντευξή της προς την τηλεόραση της Rai.

«Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής, στο Γιούρογκρουπ, χαρακτηρίζεται και από κάποια όρια, αλλά από αύριο υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί νέος διάλογος, με την συμμετοχή όλων, χωρίς τελεσίγραφα», δήλωσε η Ιταλίδα πολιτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Αθήνα είναι η Ευρώπη. Κανείς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει βαθμούς, και κανείς δεν εκτελεί εντολές. Η λογική βάσει της οποίας γίνεται αναφορά σε μαθήματα που κάποιοι θα έπρεπε να διαβάσουν, είναι λανθασμένη», πρόσθεσε η Μογκερίνι.

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής απαντώντας, παράλληλα, σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, χθες το βράδυ, «πιθανώς για να τον ευχαριστήσει για τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Ιταλίας, ο οποίος αποδείχθηκε χρήσιμος».

«Δεν πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή αυτή Επιτροπή αποτελεί την τελευταία χρήσιμη ευκαιρία για να μειωθούν οι υπάρχουσες αποστάσεις», ολοκλήρωσε η Μογκερίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης