Μολύνθηκαν χιλιάδες παιδιά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009, 13:57
Μολύνθηκαν χιλιάδες παιδιά
Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο με θύματα παιδιά συνταράσσει την κοινωνία της Κίνας. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, περισσότερα από 200 ανήλικα, που κατοικούν δίπλα σε βιομηχανικό πάρκο στα νοτιοδυτικά της χώρας, βρέθηκε ότι έχουν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους. Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μαζικής δηλητηρίασης από μόλυβδο τον τελευταίο μήνα.

Οι υγειονομικές Αρχές υπέβαλαν ήδη σε εξετάσεις περίπου 1.000 παιδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο προκύπτει ύστερα από την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε μικρές ποσότητες μολύβδου, που μπορεί να βλάψει την διανοητική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Οι γονείς θεωρούν ως κύριο υπεύθυνο για τη δηλητηρίαση των παιδιών τους το γειτονικό βιομηχανικό πάρκο. Ωστόσο, η τοπική υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας διαψεύδει ότι αυτό συνδέεται άμεσα με τα βιομηχανικά απόβλητα.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, περισσότερα από 800 παιδιά, που κατοικούν κοντά σε χυτήριο μετάλλων στη βορειοδυτική επαρχία Σιανσί, βρέθηκαν να έχουν στο αίμα τους επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου, και περισσότερα από 150 από αυτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009, 13:57