Μία μικρή ομάδα εργαζομένων στην κεντρική μονάδα του πυρηνικού σταθμού «Three Mile Island», στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, μολύνθηκε ύστερα από μια μικρή διαρροή ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπρόσωπου της Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικών (NRC), «Υπήρξε συναγερμός για ραδιολογική μόλυνση» τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης και «μία μικρή ομάδα μολύνθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ πρόσθεσε λέγοντας πως: «Δεν διαθέτω τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που επλήγησαν, όμως όλοι τους έχουν καθαρθεί και πρόκειται για μικρό αριθμό»,προσδιορίζοντας πως ο σταθμός διοικείται από την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού Exelon.

Περίπου 150 εργαζόμενοι, που βρίσκονταν στο κτήριο όπου συνέβη η διαρροή, εκκενώθηκαν πάραυτα.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως «η αιτία της διαρροής παραμένει άγνωστη» και πως διεξάγονται έρευνες, ενώ χαρακτήρισε «το περιστατικό ως μικρής σημασίας», «το οποίο δεν αντιπροσωπεύει κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν μοιάζει να ανησυχεί τους εργαζομένους του σταθμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναμένουμε από την εταιρεία να διαπιστώσει τι έχει συμβεί, τους λόγους και τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη ενός τέτοιου συμβάντος», τόνισε η εκπρόσωπος της Αρχής, η οποία απέστειλε ευάριθμους συμβούλους της για να ερευνήσουν τα γεγονότα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ««Three Mile Island» ,υπήρξε τόπος ενός μεγάλου πυρηνικού ατυχήματος το 1979, όταν ο πυρήνας του σταθμού κυριολεκτικά έλιωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης