Η Ινδία δεν θα υποκύψει σε οποιαδήποτε εξωτερική πίεση ή επιρροή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Narendra Modi, τονίζοντας ότι ο ισχυρός σύγχρονος στρατός είναι η ζωτικής σημασίας προστασία της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εκσυγχρονισθούν και είναι επίσης η προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Modi σε ομιλία του για την 20η επέτειο της νίκης του Kargil έναντι του Πακιστάν στο Τζαμμού και το Κασμίρ, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία και οι πόλεμοι «μέσω πληρεξούσιου»,  εξακολουθούν να αποτελούν απειλή όχι μόνο για την Ινδία, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

«Δεν θα υποκύψουμε σε κάποια πίεση ή επιρροή σε θέματα εθνικής ασφάλειας … Από τη βαθιά θάλασσα στο άπειρο σύμπαν, η Ινδία θα χρησιμοποιήσει την ικανότητά της να αμυνθεί στο έπακρο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζοντας την εκτεταμένη κριτική που αντιμετώπισε η Ινδία για την ανανέωση του οπλοστασίου της, ο Modi δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεων για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες απειλές πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προϋπολογισμός άμυνας της Ινδίας εφέτος ανήλθε στα 49,7 δισ. δολάρια. Μεγάλο ποσό διατέθηκε για την αγορά γαλλικών μαχητών Rafale και ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Η Ινδία επιδιώκει επίσης να αγοράσει επιπλέον πολεμικά πλοία και ελικόπτερα.

Πληροφορίες από rt.com

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης