Μορφωμένοι και όχι απαίδευτοι οι ξένοι μαχητές που στρατολογούν οι τζιχαντιστές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, 11:53
Μορφωμένοι και όχι απαίδευτοι οι ξένοι μαχητές που στρατολογούν οι τζιχαντιστές
Οι αλλοδαποί που στρατολογεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι πιο μορφωμένοι απ’ όσο πιστευόταν μέχρι τώρα, αποκαλύπτει έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία βασίστηκε σε εσωτερικά στοιχεία της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Ανακαλύψαμε ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο δεν αναζητεί να στρατολογήσει αλλοδαπούς μεταξύ των φτωχών και των λιγότερο μορφωμένων, αλλά μάλλον το αντίθετο» σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που βασίστηκε στη διαρροή εσωτερικών στοιχείων του ΙSIS που αφορούσαν 3.803 νεοσύλλεκτους.

Πρόκειται για πληροφορίες που αφορούν στη χώρα διαμονής, την εθνικότητα, το επίπεδο μόρφωσης, ακόμη και την προηγούμενη εμπειρία στον τζιχαντισμό και τη γνώση της σαρίας, επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας αυτής που είναι αφιερωμένη γενικότερα στην οικονομική κατάσταση της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

«Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις είναι ότι τα πρόσωπα αυτά είναι κάθε άλλο παρά αμόρφωτα» τονίζεται στην έκθεση, η οποία σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα «ρίχνει φως» στο προφίλ των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Η πλειονότητα των αλλοδαπών που στρατολογήθηκαν την περίοδο 2013- 2014 «ήταν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα μεγάλο μέρος αυτών είχε συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο», σημειώνουν οι συντάκτες της έρευνας, επισημαίνοντας ότι η μέση ηλικία των ξένων μαχητών του ISIS είναι τα 27,4 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 43,3% είχε ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το 25,4% είχε φοιτήσει στο πανεπιστήμιο. Μόνο το 13,5% είχε ολοκληρώσει μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μόλις το 1,3% των νεοσύλλεκτων δήλωσε αγράμματο. Το υπόλοιπο 16,3% δεν έδωσε στοιχεία για τη μόρφωσή του.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, 12:52