Σε δηλώσεις σχετικά με τις γαλλικές εκλογές προέβη ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα έχει επί της ουσίας τον χαρακτήρα ενός δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά της Ευρώπης.

Ο Π.Μοσκοβισί τόνισε πως στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις που θέλουν μία Ευρώπη ανοιχτή στον κόσμο, στην οικονομία και στον πολιτισμό με τις δυνάμεις που θέλουν μία Γαλλία κλεισμένη στον εαυτό της και στον προστατευτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος επίτροπος ο οποίος μίλησε σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για πολιτικό «σεισμό» και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι 15 χρόνια μετά την εμφάνιση του πατέρα της στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο επανέρχονται και μάλιστα με ποσοστά πρωτόγνωρα υψηλά.

Επίσης, υπογράμμισε σχετικά με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ότι αν η Μαρίν Λεπέν λάβει ποσοστά μεγαλύτερα από το 40% του εκλογικού σώματος, θα πρόκειται για μία πάρα πολύ ανησυχητική εξέλιξη.

«Η επικράτηση του Μακρόν θα πρέπει να σηματοδοτήσει μία αλλαγή ρότας στην Ευρώπη, κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού μοντέλου κοινωνίας» είπε και τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης στη Γαλλία, εξηγώντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία το ενδεχόμενο να εμφανίζει η Γαλλία και το 2018 υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης