Μοσούλη: Απαγωγή 127 παιδιών από το Ισλαμικό Χαλιφάτο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 12:59
Μοσούλη: Απαγωγή 127 παιδιών από το Ισλαμικό Χαλιφάτο
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου απήγαγαν τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, δήλωσε εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η οργάνωση απήγαγε τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά ηλικίας από 11 ως 15 ετών. Το Ι.Χ. στέλνει τα παιδιά σε ειδικά στρατόπεδα για να τα εκπαιδεύσει στη χρήση όπλων και στην πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιχειρήσεων», σημείωσε ο Σαΐντ Μαμούζινι, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Iraqi News.

Ο πατέρας ενός από τα παιδιά, σύμφωνα με το πρακτορείο, σκότωσε δύο από τους απαγωγείς στην προσπάθειά του να τους εμποδίσει να πάρουν το παιδί του.

«Το Ι.Χ. έχει απαγάγει εκατοντάδες παιδιά το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα έχει εκπαιδεύσει για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις αυτοκτονίας», πρόσθεσε ο κ. Μαμούζινι.

Στα τέλη του Μαΐου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν περίπου 500 παιδιά από δύο επαρχίες του Ιράκ και τα μετέφεραν σε βάσεις τους στο Ιράκ και στην Συρία για να τα εκπαιδεύσουν να πολεμούν.

Τον Ιούλιο επίσης περίπου 180 παιδιά απήχθησαν από τη Μοσούλη και περιοχές γύρω απ' αυτή.

Αν και ο ακριβής αριθμός των παιδιών που πολεμούν για λογαριασμό του Ισλαμικού Χαλιφάτου δεν είναι γνωστός, υπολογίζεται ότι οι τζιχαντιστές έχουν στρατολογήσει περισσότερα από 1.100 παιδιά από την αρχή της χρονιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 13:17