Μπροστά σε θηριωδίες του Ισλαμικού Χαλιφάτου έρχονται οι ιρακινές δυνάμεις κατά την επιχείρηση ανάκτησης του ελέγχου της Μοσούλης. Σε κοινότητα, την οποία ανέκτησαν τη Δευτέρα από τους τζιχαντιστές νότια της Μοσούλης, βρήκαν ομαδικό τάφο με τις σορούς 100 αποκεφαλισμένων ανθρώπων.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία εντόπισε ομαδικό τάφο δυτικά του Χαμάμ αλ Αλιλ, σε σχολή γεωπονίας» ανέφερε η ιρακινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικτή επιχειρησιακή διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ανακοίνωσε ότι «οι ιρακινές δυνάμεις βρήκαν (…) 100 πτώματα αμάχων με κομμένα κεφάλια» στη σχολή και πως ομάδες ειδικών αναμένεται να μεταβούν στο σημείο για να διεξαγάγουν έρευνα.

Οι ιρακινές δυνάμεις δίνουν συχνά, όταν αποκαλύπτουν ομαδικούς τάφους, μια πρώτη εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων που περιέχουν πριν ολοκληρωθεί η εκταφή.

Αφού μπήκαν στη Μοσούλη από τα ανατολικά, οι ιρακινές δυνάμεις κινήθηκαν νότια τη Δευτέρα, και ανέκτησαν την πόλη Χαμάμ αλ Αλιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνοιξαν έτσι τον δρόμο προς το νότιο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το διεθνές αεροδρόμιο και τεράστια στρατιωτική βάση, η οποία είχε εγκαταλειφθεί τον Ιούνιο του 2014, όταν το Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε καταλάβει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης