Μόσχα: Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό άνω των 65 ετών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 19:39
Μόσχα: Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό άνω των 65 ετών

Στη Μόσχα το ποσοστό των ασθενών με Covid-19 ηλικίας άνω των 65 ετών, έφτασε μέσα σε δύο μήνες το 50% δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Εάν στις αρχές της πανδημίας οι ασθενείς με κορωνοϊό ηλικίας άνω των 65 ετών αποτελούσαν περίπου το 20% του συνολικού αριθμού των νοσησάντων στα νοσοκομεία, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου το ποσοστό τους προσέγγισε σταθερά το 50%» δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Παράλληλα ωστόσο είπε ότι μετά την λήψη των περιοριστικών μέτρων (εργασία εξ αποστάσεως) για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου, παρά μόνο κατά 10-11% σε σχέση με τα τέλη Σεπτεμβρίου, ποσοστό που είναι μικρό. Στην ουσία προσέθεσε δεν μειώθηκε και ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών που χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνιών και πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.

Ο Δήμαρχος της Μόσχας είπε επίσης ότι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας μειώθηκε κατά 40% σε σχέση με την έκρηξη των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την άνοιξη.

Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 1000 εισαγωγές καθημερινά σε σχέση με τις 1700 που ήταν την άνοιξη, είπε ο Σομπιάνιν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 19:39