Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι καμία χώρα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί στρατιωτική βία στη Συρία χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία της συριακής κυβέρνησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ριαμπκόφ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική έναρξης χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ερώτημα της χρήσης στρατιωτικής βίας με όποια μορφή χωρίς τη συμφωνία της Δαμασκού, για μας είναι μη αποδεκτό» τόνισε ο Ριαμπκόφ.

Πριν από λίγες μέρες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ προανήγγειλε ενώπιον της Γερουσίας την έναρξη χερσαίων αμερικανικών πολεμικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ενώ την ίδια ώρα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσαν στο Reuters ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να στείλει μία ομάδα ειδικών δυνάμεων στη Συρία και ελικόπτερα Απάτσι στο Ιράκ.

Οι αξιωματούχοι έσπευσαν να διευκρινίσουν, πάντως, πως οι ειδικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στη Συρία θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο και θα καθοδηγούν τους αντικαθεστωτικούς στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης