Προσωρινά κλειστό έμεινε το Σάββατο το αεροδρόμιο του «Βνούκοβο» στην πρωτεύουσα της Ρωσίας λόγω αεροπορικού ατυχήματος, μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RussiaToday (RT).

Όλα ξεκίνησαν όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε τροχό αεροσκάφους, τύπου «Boeing 737», κατά τη διαδικασία της προσγείωσης. Η κινητοποίηση των δυνάμεων Ασφαλείας του αεροδρομίου ήταν άμεση, με πέντε πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο και δεκάδες πυροσβέστες να ρίχνουν αφρό, θέτοντας τη φωτιά υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το επταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους φρόντισε για τη γρήγορη απομάκρυνση των 129 επιβατών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Εικόνες που μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο δείχνουν ανθρώπους να βγαίνουν από τις εξόδους κινδύνου στο ύψος των φτερών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν υπήρξε πανικός. Το αεροσκάφος της «UTair» εκτελούσε την πτήση Σταυρούπολη – Μόσχα.

Εκτροπή 23 πτήσεων σε άλλα αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστό από τις 07.48 το πρωί, τοπική ώρα (05.08 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) μέχρι τις 10.00 το πρωί (08.00), όταν και απομακρύνθηκε από τον κεντρικό αεροδιάδρομο το αεροσκάφος. Συνολικά 23 πτήσεις οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Το αεροδρόμιο «Βνούκοβο»)

«Κατά την προσγείωση του αεροπλάνου έπιασε φωτιά το αριστερό σύστημα προσγείωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταστράφηκαν οι δίσκοι των φρένων. Το αεροδρόμιο θα ανοίξει μόλις το αεροσκάφος απομακρυνθεί από το διάδρομο προσγείωσης», είχε επισημάνει σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.

Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση στο «Βνούκοβο» ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2012, όταν ένα αεροπλάνο, τύπου «Tu-204» βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου και συνετρίβη μέσα σε αυτοκινητόδρομο. Πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί εκείνη την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:
Σκωτία: Σκηνές πανικού κατά την εκκένωση αεροσκάφους, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, 15:44

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης