Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε δύο ύποπτους Αργεντινούς χούλιγκαν που είναι γνωστοί ως barrabravas στο Μπέλο Οριζόντε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Αργεντινής με το Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανέφεραν οι διοργανωτές. Οι ύποπτοι χούλιγκαν απελευθερώθηκαν και τους δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τη Βραζιλία, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν αναγκαστική απέλαση, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής οργανωτικής επιτροπής.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε τους χούλιγκαν με τη βοήθεια των συναδέλφων της από την Αργεντινή, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από 31 χώρες και εκπρόσωποι της Ιντερπόλ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Βραζιλίας συνεργάζονται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως πρόσθεσε η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αργεντινή υποφέρει από εκτεταμένη ποδοσφαιρική βία από τους barrabravas, τα μέλη του συμμοριών χούλιγκαν που έχουν διασυνδέσεις με τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών συλλόγων και πολιτικούς. Το 2013 δεκαπέντε οπαδοί έχασαν τη ζωή τους στην Αργεντινή σε γεγονότα ποδοσφαιρικής βίας.

Χιλιάδες φίλαθλοι της Αργεντινής είναι στη γειτονική Βραζιλία για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, ανέφεραν ακόμη οι διοργανωτές, που πολύ πριν από την έναρξη των αγώνων έχουν ξεκινήσει ενέργειες πρόληψης των κινήσεων των barrabravas. Πολλοί φερόμενοι ως μέλη των χούλιγκαν της Αργεντινής κρατήθηκαν στα σύνορα ή απελάθηκαν ήδη από τη Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης