Μουσουλμάνα η νέα εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εξωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 03:04
Μουσουλμάνα η νέα εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εξωτερικών
Για πρώτη φορά, θέση εκπροσώπου στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, θα αναλάβει μια 35χρονη μουσουλμάνα παλαιστινιακής καταγωγής.

Η Ζάουζαν Τζέμπλι, η οποία προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, είναι η πρώτη μουσουλμάνα που αναλαμβάνει θέση εκπροσώπου στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, μια θέση που κατά παράδοση δίνεται σε διπλωμάτες καριέρας. Η Τζέμπλι, που επιλέχθηκε από τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, θα είναι αναπληρώτρια του εκπροσώπου Μάρτιν Σέφερ.

Οι γονείς της Ζάουζαν Τζέμπλι γνωρίστηκαν σε έναν προσφυγικό παλαιστινιακό καταυλισμό και μετανάστευσαν από τον Λίβανο στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του '70. Η ίδια γεννήθηκε στο Βερολίνο. Αρχικά ήταν χαρακτηρισμένη "άπατρις" αλλά σε ηλικία 15 ετών απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα.

Η Τζέμπλι έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και δηλώνει ότι είναι πιστή μουσουλμάνα. "Μπορεί να μην το διακρίνετε από την εμφάνισή μου, επειδή δεν φορώ μαντίλα. Όμως προσεύχομαι, νηστεύω, δεν τρώω χοιρινό και δεν πίνω αλκοόλ", είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της.Πηγή ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 03:04