Το ναυτικό του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε σήμερα ότι περισυνέλεξε από τη θάλασσα συνολικά 20 πτώματα αλιέων, τα οποία είχαν δεμένα τα χέρια, θύματα πιθανώς μιας επίθεσης πειρατών στον Κόλπο της Βεγγάλης, ο οποίος αποτελεί πλέον επικίνδυνη ζώνη για τους ψαράδες.

«Τα πλοία μας βρήκαν σήμερα 17 πτώματα που επέπλεαν σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων δυτικά του φάρου του νησιού Κουτούμπντια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πλοίαρχος Μουσταφιζούρ Ραχμάν. Άλλα τρία πτώματα είχαν περισυλλεχθεί χθες από αλιευτικό σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον διοικητή της ακτοφυλακής Μοχάμαντ Κάισερ, τα πτώματα βρέθηκαν με δεμένα και τα πόδια, εκτός από τα χέρια.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει χθες, στηριζόμενη στην μαρτυρία αλιέων που είδαν κάποια πτώματα να επιπλέουν στη θάλασσα, ότι οι νεκροί ανέρχονται μάλλον σε 16.

«Όλα τα πτώματα βρισκόντουσαν σε κατάσταση αποσύνθεσης. Είχαν δεμένα τα χέρια και είχαν ριφθεί στην θάλασσα», πρόσθεσε ο Ραχμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Ιμράν Μπουιγάν, οι πειρατές φέρεται ότι έριξαν ζωντανούς τους ψαράδες στην θάλασσα και πιθανολογείται ότι το έκαναν αυτό για να τους πάρουν το αλιευτικό σκάφος και τα δίχτυα ψαρέματος.

Τον Αύγουστο του 2012, οι αρχές του Μπανγκλαντές είχαν ανακοινώσει ότι διέσωσαν τουλάχιστον 60 αλιείς που είχαν απαχθεί από πειρατές στον Κόλπο της Βεγγάλης.

Ωστόσο οι προσπάθειες του ναυτικού και της αεροπορίας για την πάταξη των εγκληματικών δραστηριοτήτων στην θάλασσα έχουν αποδειχθεί μάταιες.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης