Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου εκατό τραυματίστηκαν όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ελίας Τσόντρι, αρχίατρος στην Τσιταγκόνγκ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στον χώρο αποθήκευσης αυτό, που ονομάζεται B.M. Container Depot και απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τσιταγκόνγκ, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της ασιατικής χώρας, δήλωσε ο Τζαλάλ Άχμεντ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου είκοσι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τα εγκαύματα που υπέστησαν καλύπτουν από το 60 ως το 90% των σωμάτων τους.

Αρκετές μονάδες της πυροσβεστικής είχαν σπεύσει στον χώρο αποθήκευσης για να σβήσουν τη φωτιά όταν τεράστια έκρηξη συγκλόνισε την εγκατάσταση, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους, ανάμεσά τους πυροσβέστες.

Ορισμένα από τα εμπορευματοκιβώτια στην ιδιωτική εγκατάσταση περιείχαν χημικά προϊόντα, ιδίως υπεροξείδιο του υδρογόνου, εξήγησε ο Ρουχούλ Αμίν Σικντέρ, εκπρόσωπος συνδέσμου των εταιρειών του τομέα, του BICA (Bangladesh Inland Container Association).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής της εγκατάστασης, ο Μουτζιμπούρ Ραχμάν, δήλωσε ότι είναι άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς. Διευκρίνισε ότι στην εγκατάσταση εργάζονται περίπου 600 άνθρωποι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης