Καθώς η αναμέτρηση των δύο υποψηφίων προέδρων στις εκλογές των ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι πολιτείες συνεχίζουν να μετρούν τις ψήφους και η αγωνία κορυφώνεται για το αποτέλεσμα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έγραψε στο Twitter την Πέμπτη το πρωί: «Κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί».

Το tweet συνοδευόταν από ένα σύντομο βίντεο που έδειχνε άτομα που ψήφισαν και έγραφε «Μετρήστε κάθε ψήφο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε στο Twitter «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ!».

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, στους δρόμους της Βοστώνης, στο Σιάτλ, το Λας Βέγκας, το Σικάγο και αλλού, το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα, προτρέποντας να καταμετρηθεί κάθε ψήφος.

Στιγμιότυπο διαμαρτυρίας στο Τέξας

«Κλειδί» η Νεβάδα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα διεθνή ΜΜΕ, η νίκη αναμένεται να κριθεί στις εξής πολιτείες: Αλάσκα, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Τζόρτζια, με τις τρεις τελευταίες να κρίνονται ως σημαντικότερες για την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος.

Μάλιστα, όσο το αποτέλεσμα φέρνει τον Μπάιντεν πιο κοντά στην προεδρία των ΗΠΑ, τόσο το πολιτικό στρατόπεδο του Τραμπ κλιμακώνει τις κινήσεις προς την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

Δείτε τα ποσοστά όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής στη Νεβάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian:

Μπάιντεν 49,7%, Τραμπ 49,3%

Ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα στη Νεβάδα, όπου έχει ενσωματωθεί ήδη το 75% και, εάν καταφέρει να «κλειδώσει» τη συγκεκριμένη πολιτεία, θα φτάσει στον πολυπόθητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων που θα τον αναδείξει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Μετρήστε κάθε ψήφο - Προστατεύστε κάθε άτομο» ζητούν οι διαδηλωτές στο Σιάτλ

Η εκστρατεία Τραμπ καταθέτει αγωγή αμφισβητώντας την ψηφοφορία στη Νεβάδα 

Η εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να προβεί σε ανακοίνωση στο Λας Βέγκας, θέμα της οποίας αναμένεται να είναι μια αγωγή που θα αμφισβητεί την ψηφοφορία στη Νεβάδα, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η εκστρατεία Τραμπ, η οποία έχει ήδη καταθέσει αγωγές στο Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων, σχεδιάζει να προχωρήσει σε κατηγορίες σχετικά με απάτη στη Νεβάδα, ανέφερε το Fox News.

Σημειώνεται πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κέρδισε την Πολιτεία του Μίσιγκαν, εξασφαλίζοντας 16 εκλέκτορες.

Στο Ουισκόνσιν, η εκστρατεία Τραμπ ζήτησε επανάληψη.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Λας Βέγκας

Απομένουν περίπου 61.000 μη καταμετρημένες ψήφοι στην Τζόρτζια, οι περισσότερες από τις δημοκρατικές κομητείες, σύμφωνα με τη Washington Post. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με περίπου 18.000 ψήφους στην πολιτεία αυτή.

«Μετρήστε κάθε ψήφο» γράφει το πανό των διαδηλωτών στο Σικάγο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης