Μπανγκλαντές: Στους 56 οι νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 03:42
Μπανγκλαντές: Στους 56 οι νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία
Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκας, όπου υπήρχαν αποθηκευμένα χημικά προϊόντα, γνωστοποίησε η πυροσβεστική του Μπανγκλαντές.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 56 πτώματα. Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, διότι οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Τζουλφικάρ Ραχμάν, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς αυξανόταν όσο πέρναγε η ώρα αλματωδώς, από τους 10 στους 41, κατόπιν στους 45, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος Αλί Άχμεντ στο Γαλλικό Πρακτορείο, πριν φθάσει τους τουλάχιστον 56 νεκρούς.

Η πυρκαγιά, η οποία κατά τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε όταν εξερράγη δεξαμενή αερίου, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο πολυώροφο ακίνητο, στην κεντρική συνοικία Τσόκμπαζαρ, όπου υπήρχαν κατοικίες αλλά και αποθήκες με εύφλεκτα χημικά, σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής.

Η φωτιά εξαπλώθηκε κατόπιν σε τέσσερα γειτονικά ακίνητα, όπου ήταν επίσης αποθηκευμένα χημικά προϊόντα, κυρίως πλαστικά και αεροζόλ.

Επικράτησε πανδαιμόνιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, και πολύς κόσμος «δεν μπόρεσε να ξεφύγει» από τις φλόγες, αφηγήθηκε ο Άχμεντ, εξηγώντας ότι οι δρόμοι στη συνοικία είναι πολύ στενοί.

Ένας τρίτος αξιωματικός της πυροσβεστικής τόνισε ότι η φωτιά, που εκδηλώθηκε περί τις 22:40 τοπική ώρα (18:40 ώρα Ελλάδας), έχει μεν τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει κατασβεστεί ακόμα, παρά τις προσπάθειες 200 και πλέον πυροσβεστών.

«Θα πάρει ώρα, αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη πυρκαγιά», καθώς τα εύφλεκτα χημικά επέτειναν την καταστροφική της φύση, εξήγησε.

Άλλοι τουλάχιστον 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε επιθεωρητής της αστυνομίας μπροστά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ντάκας.

Παρόμοια πυρκαγιά, επίσης σε πολυκατοικία όπου ήταν αποθηκευμένα χημικά προϊόντα, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές το 2010.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 03:42