Ποσότητα εκρηκτικών πέταξε ένας άνδρας σήμερα από γέφυρα στο κέντρο της Μπανγκόκ χωρίς ωστόσο να προκαλέσει κανέναν τραυματισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Μια μέρα μετά την πολύνεκρη (σ.σ.: τουλάχιστον 22 νεκροί μεταξύ των οποίων πολύ ξένοι και 120 τραυματίες σύμφωνα με τοπικά Μέσα) βομβιστική επίθεση που έγινε το βράδυ (τοπική ώρα) της Δευτέρας έξω από ινδουϊστικό ναό στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, ο άγνωστος άνδρας πέταξε μικρή ποσότητα εκρηκτικών κοντά σε πολυσύχναστη αποβάθρα στον ποταμό Τσάο Πράγια της Μπανγκόκ με αποτέλεσμα να πέσουν σε ένα κανάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω δήλωσε ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της περιοχής Κλονγκσάν, Νατακίτ Σιριουονγκταουάν και συμπλήρωσε «Αν δεν έπεφταν στο νερό τότε σίγουρα θα είχαν προκαλέσει τραυματισμούς».

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Τα σημεία των δύο επιθέσεων

Παράλληλα η Κίνα κάλεσε σήμερα τις αρχές της Ταϊλάνδης να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για την χθεσινή βομβιστική επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή και τεσσάρων Κινέζων τουριστών, καθώς και να τιμωρήσει αυστηρά τους δράστες.

Συνεργεία καθαρισμού στο σημείο της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης

Η Κίνα «καταδικάζει απερίφραστα» την χθεσινή βομβιστική επίθεση, δηλώνει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών η εκπρόσωπός του Χούα Τσουνίνγκ.

Η Χούα διευκρίνισε ότι 4 Κινέζοι τουρίστες σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι δύο ήταν κάτοικοι Χονγκ Κονγκ, και ότι περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή.

Βίντεο – ντοκουμέντο με τον ύποπτο με τα εκρηκτικά

Ο ύποπτος που αναζητείταιΗ αστυνομία αναζητεί έναν ύποπτο, ο οποίος διακρίνεται στις εικόνες που ελήφθησαν από τις κάμερες ασφαλείας, για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση, «την χειρότερη που διαπράχθηκε ποτέ στην Ταϊλάνδη, από την οποία έχασαν την ζωή τους, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι», όπως δήλωσε σήμερα ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-Ότσα.

Ο ύποπτος που διακρίνεται στις εικόνες του κλειστού κυκλώματος των καμερών ασφαλείας «προέρχεται από το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και είναι μέλος μιας οργάνωσης που αντιτίθεται στην χούντα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και αρχηγός της στρατιωτικής χούντας Πραγιούτ Τσαν-Ότσα.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα για τον εντοπισμό του προσώπου διακρίνεται ένας άνδρας με κίτρινη μπλούζα που εμφανίζεται αρχικά με σάκο στην πλάτη.

Στη συνέχεια εμφανίζεται χωρίς να έχει πλέον τον σάκο.

Χαοτικές εικόνες στο κέντρο της πρωτεύουσας Μπανγκόκ

Η έκρηξη, που αποδίδεται σε αυτοσχέδιο μηχανισμό, έσπειρε θάνατο και χάος σε ώρα αιχμής, καθώς σημειώθηκε μπροστά από χώρο λατρείας αφιερωμένο στον Βράχμα ο οποίος όμως, εκτός από ινδουιστές, προσελκύει και Βουδιστές αλλά και κινέζους τουρίστες.

Πιστοί βρίσκονται στο σημείο σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας, αλλά η επιλογή της ώρας της επίθεσης έδειχνε πως στόχος ήταν η μεγιστοποίηση του αριθμού των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα σκόρπισε τον θάνατο στην Μπανγκόκ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Αναζητείται ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόγκ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης